Politică

Guvernul va ajuta oamenii afectați de inundații

Premierul  Marcel Ciolacu a anunţat sâmbătă că Guvernul îi va ajuta pe oamenii afectaţi de inundaţiile din ultimele zile, cu mâncare caldă şi apă, iar autorităţile locale vor veni cu soluţii astfel încât să aibă unde să doarmă.

Premierul a mai precizat că pentru refacerea drumurilor şi remedierea pagubelor, vor fi alocaţi bani din Fondul de rezervă al Guvernului.

„Oamenii afectați de inundațiile din ultimele zile vor fi ajutați de Guvern! Cele mai mari probleme sunt în localitatea Grecești din Dolj, unde zeci de persoane sunt izolate sau au fost evacuate preventiv. Ne-am asigurat prin Departamentul pentru Situații de Urgență că acești oameni vor primi mâncare caldă și apă. De asemenea, am vorbit cu autoritățile din localitate să găsim soluții pentru ca oamenii să aibă unde să doarmă la noapte și am dat asigurări că vom aloca imediat bani din fondul de rezervă pentru refacerea drumurilor și remedierea pagubelor. Aseară, am convocat un Comitet Național pentru Situații de Urgență pentru a aproba acordarea unor ajutoare pentru oamenii din Ighiu, județul Alba. Sunt în permanent contact cu ministrul Mediului care monitorizează situația, dar și cu celelalte autorități responsabile pentru ca toată lumea să intervină rapid și să limităm cât mai mult efectele asupra oamenilor,” a transmis Marcel Ciolacu pe pagina de Facebook.

Inundațiile au făcut ravagii în județele din Oltenia, dar furtunile au provocat dezastru și în alte județe din sud-vestul țării, aflate sub cod roșu de vreme rea. 

Ploile din ultimele zile au umflat apele râurilor, iar puhoaiele au intrat în sute de gospodării. În unele localități podurile au fost rupte de apele învolburate, iar multe familii sunt și acum izolate. 

Vizualizări: 982

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: