Politică

Cum ar vota românii la alegerile parlamentare!

Un sondaj realizat pe intenția de vot a românilor la alegerile parlamentare a scos la iveală o surpriză în topul principalelor partide.

AUR ar deveni a doua forță politică a României, după PSD și înaintea PNL, 22% dintre românii care susțin că vor merge la vot intenționând să voteze această formațiune politică.  

Este vorba de un sondaj intern comandat de USR care arată că AUR a devenit la această dată al doilea cel mai puternic partid politic din România, la o distanță relativ redusă de liderul PSD și peste procentele întrunite de PNL, formațiunea care încheie podiumul.

Sondajul realizat la comanda USR de către The Center for International Research and Analyses este reprezentativ și a fost realizat telefonic în perioada 27 mai- 11 iunie 2023 pe un eșantion de 916 subiecți, cu un nivel de încredere de 95% și o marjă de eroare de 3,4%.

Potrivit cercetării, doar 24% dintre români ar merge sigur la vot, în timp ce 8% sigur nu s-ar prezenta la urne, restul procentelor fiind distribuite între cei care oscilează mai mult sau mai puțin în acest sens.

Printre cei 37% care au indicat un partid, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, rezultatele sunt cu totul surprinzătoare.

Astfel, 28% ar vota cu PSD, 22% cu AUR și 18% cu PNL, în timp ce pentru USR ar pune ștampila doar 13%. Urmează UDMR cu 6%, PMP cu 3%, Forța Dreptei și Pro România, ambele cu câte 2%.

 

 

Imensa majoritate a celor care au răspuns la sondajul USR consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită: 84%.

Vizualizări: 791

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: