Actualitate

CE Oltenia ia măsuri pentru blocarea accesului în fostele mine 

CE Oltenia a inițiat o procedură de achiziție pentru cumpărarea a 600kg de ciment. Acesta va fi utilizat în cadrul activităților de conservare și închidere a lucrărilor miniere subterane. 

Mai exact, în perioada următoare vor fi executate lucrări de închidere la Mina Roșiuța II Nord Bujorăscu. Prin efectuarea acestor lucrări, accesul persoanelor neautorizate, inclusiv al hoților de fier vechi, va fi blocat. 

”Până la începutul anului 2015, exploatarea și valorificarea lignitului s-a realizat și prin perimetre miniere de subteran, care la momentul actual se află în proces de conservare și închidere a lucrărilor miniere (galerii, plane înclinate, suitori, puțuri, etc.). Obiectivul general la care contribuie acest produs (n.red. cimentul) îl reprezintă atât interzicerea accesului în unele zone din subteran unde există pericole iminente de surpare a galeriilor, cât și la izolarea lucrărilor miniere subterane față de suprafața terenului”, se arată în caietul de sarcini al achiziției. 

Cimentul va fi livrat la depozitul de la mina Ploștina, în zona Motru. CE Oltenia va încheia cu furnizorul un contract pe 2 luni. 

Ultima exploatare de subteran a CE Oltenia, mina Tehomir din bazinul minier Mătăsari, a fost închisă în urma cu 7 ani. 

 

Vizualizări: 1,500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: