Social

Munceau la negru și peste program. Amenzi!

Doi angajatori din comunele Bâlteni și Bolboși, având domenii de activitate baruri și alte activități de servire a băuturilor, au fost sancționati, fiecare, cu suma de 20.000 de lei, pentru folosirea în activitate a unei persoane fără încheierea în prealabil a unui contract individual de muncă.

Un alt angajator din orașul Țicleni, având domeniu de activitate alte transporturi terestre de călători, a fost sancționat cu suma de 20.000 de lei pentru primirea la muncă a doi salariați cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat, în perioada 18-22 martie, un număr de 65 de controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă.

Au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale în valoare de 229.000 lei, dintre care 60.000 lei pentru muncă nedeclarată. Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 177 de măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

Vizualizări: 344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: