Actualitate

Muncă „la gri” în Tismana. Angajator amendat!

Un angajator din orașul Tismana, care activează în domeniul construcțiilor, a fost sancționat cu suma de 10.000 de lei pentru muncă subdeclarată.

Mai precis, pentru acordarea unui salariu mai mare decât cel evidenţiat în statele de plată şi în declaraţia lunară privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, transmisă autorităţilor fiscale, anunță ITM Gorj. 

În perioada 08.06-15.06.2023, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj s-a desfășurat Campania Națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor.

Au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale în valoare de 130.000 lei și s-au trasat 91 măsuri de intrare în legalitate.
Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj reamintește angajatorilor faptul că, potrivit prevederilor Legii 53/2003, Codul Muncii, acordarea unui salariu net mai mare decât cel evidenţiat în statele de plată a salariului şi în declaraţia lunară privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, transmisă autorităţilor fiscale, se sancționează cu amendă de la 8.000 lei la 10.000 lei pentru fiecare salariat identificat în această situaţie.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va intensifica acțiunile de verificare, în toate domeniile de activitate, pentru combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și pentru respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă de către toți angajatorii”, a declarat George Romanescu, inspectorul șef al ITM Gorj.

Vizualizări: 1,812

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: