Actualitate

Câțiva mineri merg la București. Restul... somn!

Numărul salariaților care protestează, prin greva foamei, la Ministerul Muncii, crește de la o oră la alta. Vorbim de salariați ai Complexului Energetic Oltenia, care cer să nu mai fie blocată Legea 197/2021, prin care ar trebui să poată fi pensionați la 52 de ani.

Dacă la prima oră a dimineții erau opt oameni în greva foamei, numărul a crescut la 11, apoi la 15, după cum au anunțat organizatorii. De neînțeles totuși,  trecând peste substraturi și orice alte interese de capitalizare a fenomenului, de ce nu cuplează la acțiune mai mulți angajați, viitori beneficiari ai respectivei legi!!! Cu tot respectul, dar dormitul în cizme dăunează grav sănătății! 

Este inevitabil ca unii să încerce să confiște politic protestul, cu complicitatea unor lideri sindicali, nici nu mai contează, dar, demersul în sine este unul legitim și interesul este comun. Nu-i normal să stați indiferenți când sunteți păcăliți, de doi ani, cu o lege, dar să amâne aplicarea ei, ba pentru că legea nu e clară, ba pentru că nu au modelul de adeverință, ba pentru că le lipsește un program informatic, ba că mai trebuie a doua lege, că prima-i șuie, acum că mai trebuie a treia lege, că a doua-i mai șuie decât prima...  În ritmul ăsta, o să beneficiați post-mortem de efecte. Trist 

Toată tevatura și tărăgănarea din jurul acestei legi, este rezultatul unei lupte pentru supremație, unei neimplicari comune, astfel încât, dacă facem un tablou de la debut, inițiator Bunoaică, nu mergem că-i prost, cuplat Tomescu, nu mergem că-i mânat de alte interese, venit și Pârvulescu, nu are ce căuta că-i boss, apărut Căldărușe, fugi de aici că ești galben, lipit și Munteanu... dispari că ești gras....și putem continua cu exemple. Pe partea cealaltă, factorul politic a avut interes să aibă fiecare uneltele lui. Pe scurt, nimeni din cei enumerați nu erau de capul lor, dar asta era ultima problemă a voastră, a tuturor! Cauza în sine era benefică? Da. Păi atunci de ce să nu o exploatați deștepților? Mă opresc, nu de alta, dar risc să devin mai porcotos decât sunt.

Apropo de implicare, greva foamei a început luni, 19 iunie, azi fiind a doua zi de protest. Totodată mă văd obligat să vă anunț că bilete de tren spre București se găsesc la discreție.

"Stați în casă", nu a priit nimănui, nici în pandemie! 

Vizualizări: 3,609

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: