Social

Motru: Facturi mai mari pentru energia termică furnizată de UATAA 

Municipalitatea din Motru a aprobat noul preț pentru energia termică furnizată de Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA), în sistem centralizat, agenților economici și populației, pentru încălzirea locuinței și prepararea apei calde menajere. Prețul stabilit de autorități este de 353,83lei/Gcal, inclusiv TVA. 

Agenții economici vor plăti noul preț integral, iar populația va achita 285,2 lei/ Gcal, inclusiv TVA. În cazul populației, diferența până la 353,83lei/Gcal, inclusiv TVA, va fi suportată din sume de la bugetul local. UATAA facturează anual undeva la 37.000 Gcal către populația din Motru. Astfel, suma care va trebui suportată din bugetul local se ridică la circa 2.5 milioane lei/an. 

Noul preț se va aplica începând de joi, 1 septembrie, conform hotărârii Consiliului Local Motru din 25 august. Până acum, UATAA Motru factura la un preț de 224,49 lei/Gcal, inclusiv TVA, aprobat în decembrie 2018, din care doar 155,86 lei/Gcal, inclusiv TVA, era suportat de populație. 

Conducerea uzinei a cerut ajustarea prețului, explicând că au crescut cheltuielile cu salariile și combustibilul. ”În aceste condiții, neactualizarea prețului la Gcal înseamnă acceptul falimentării acestei societăți”, scrie în adresa înaintată Consiliului Local de Dorel Drăghici, directorul general al uzinei. 

Vizualizări: 2,188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: