Social

Târgu Jiu: Exproprieri pentru pasajul auto subteran din zona 9 Mai

Șase imobile proprietate privată vor fi afectate de lucrările de construcție la pasajul auto cu trecere pe sub calea ferată din zona 9 Mai a municipiului Târgu Jiu. Valoarea totală a despăgubirilor se ridică la peste 88 mii lei. 

Declanșarea procedurilor de expropriere în vederea realizării investiției și însușirea raportului de evaluare a imobilelor afectate de coridorul de expropriere au fost supuse aprobării Consiliului Local în ședința din 29 august.

Imobilele afectate au o suprafață totală de 248mp, fiind în principal terenuri libere, cu împrejmuiri. Printre cei expropriați se află și o societate comercială, iar la un imobil nu se cunoaște proprietarul. În ceea ce privește terenurile, valoarea stabilită pe metrul pătrat, conform unui studiu de piață, este de 230 lei.

Lucrările de construcție la pasajul auto cu trecere pe sub calea ferată se vor întinde pe o perioadă de aproape doi ani. Acesta va avea o lungime de 153m, iar viteza de circulație proiectată este de 30km/h. Este un proiect ce ar urma să fie realizat cu finanțare prin Programul ”Anghel Saligny”, valoarea totală a investiției fiind de aproape 29 milioane lei.

Vizualizări: 6,618

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: