Eveniment

Minoră obligată să se prostitueze

Pprocurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus pe 10 iunie reținerea pentru o durată de 24 ore a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori şi  proxenetism.

În cauză, s-a reținut că, în cursul lunii mai 2023, unul dintre inculpați a recrutat, în vederea exploatării sexuale, o persoană vătămată minoră, prin inducere în eroare (metoda loverboy), profitând de starea de vulnerabilitate a acesteia (lipsa părinților și vârsta de 17 ani), dar şi prin  constrângere prin violențe fizice  și amenințări cu o armă albă. 

În perioada mai-iunie 2023, persoana vătămată minoră a fost adăpostită în locuințe închiriate în municipiile Craiova şi Târgu Jiu, inculpatul ocupându-se de postarea anunțurilor necesare în vederea atragerii de clienți. Persoana vătămată minoră a fost transportată la adresele din cele două judeţe cu sprijinul celui de al doilea inculpat.

 Sumele de bani obținute ( peste 10.000 lei) din practicarea prostituției au fost însușite de către inculpaţi.

De asemenea, cu privire la cel de-al doilea inculpat s-a reținut că, în perioada mai-iunie 2023, a determinat și înlesnit practicarea prostituției de către o persoană vătămată majoră (persoană cu grad de handicap), beneficiind în totalitate de sumele de bani obținute de aceasta în urma desfășurării activității de prostituție.

Au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, la locuinţele inculpaţilor, fiind identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă.

În cursul acestei zile,  judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj, a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Vizualizări: 1,003

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: