Politică

Ministrul Energiei nu a rezolvat nimic la Bruxelles

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, nu a fost capabil să dea nicio veste legată de Complexul Energetic Oltenia, după două zile de discuții la Bruxelles. Oficialii companiei se așteptau ca acesta să vină cu planul de restructurare avizat de Comisia Europeană, dar nu a fost nici vorbă de așa ceva.

Virgil Popescu a comunicat doar că a avut niște întrevederi și că dialogul continuă. Cu alte cuvinte, nu a obținut nimic. “Astăzi am avut o întrevedere cu Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene si am discutat despre planurile de restructurare ale CEO și CEH, cu care mergem mai departe, dar vom continua dialogul, pentru a ajunge la forma finală. De asemenea, am discutat și despre găsirea celor mai bune soluții pentru a-i proteja pe cei de acolo, pentru a nu lăsa pe nimeni în urmă” a precizat marți Virgil Popescu.

Ministrul Energiei ne-a asigurat în mesajul său că a discutat subiecte de interes cu oficialii europeni, de parcă credea cineva că a fost să joace table.

“La întâlnirea de lucru pe care am avut-o cu Kadri Simon, comisarul european pentru Energie, am prezentat prioritățile României în sectorul energetic. De asemenea, am discutat despre modalitățile cele mai eficiente prin care putem folosi Planul Național de Redresare și Reziliență și Fondul de Modernizare pentru a avea energie verde, care să fie accesibilă și ieftină pentru toată lumea. Alte subiecte de interes, care au fost atinse, au făcut referire la folosirea gazelor naturale, domeniul nuclear și dezvoltarea producției energiei cu hidrogen” a transmis ministrul.

Virgil Popescu s-a aflat, luni și marți, la Bruxelles pentru a discuta despre Pactul Verde European.

Vizualizări: 3,616

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: