pamFLEȚI

Ministrul de Interne, luat la mișto de polițiști. “Simțul umorului este indicatorul de inteligență al unui om”

Sindicatul polițiștilor Europol a reacționat sâmbătă, 27 noiembrie, în cazul anchetei cerute de ministrul de Interne, Lucian Bode, după scandalul de la Giurgiu acolo unde mai mulți polițiști ar fi cerut câte un porc drept primă de Crăciun.

Sindicatele susțin că ministrul nu doar că nu are simțul umorului, dar că dă dovadă de ipocrizie, comparația făcută fiind cu scandalul provocat de Christian Ciocan.

„Povestea porcului, de Lucian Bode

În ultimele 3 zile s-a creat o adevărată isterie națională în jurul unei imagini cu un raport în care se cere un porc de Crăciun de către un polițist. Nu a avut nimeni curiozitatea să întrebe dacă raportul este real, dacă chiar a fost întocmit sau semnat de polițiștii cărora le apare numele pe raport sau dacă a fost înregistrat la nivelul unității. De ce? 

Pentru că la noi „tot ce zboară se mănâncă” și pentru că șefii Poliției nu au avut capacitatea să iasă imediat să comunice aceste informații, lăsând ca interpretările pe subiect să fie acceptate ca fiind reale, de către public.

Simțul umorului sau lipsa acestuia este indicatorul de inteligență al unui om. Iar în privința ministrului Bode avem dubii serioase văzându-i reacția pe acest caz. Satisfacția cu care a anunțat Bode că l-a „zburat” din funcție pe șeful Serviciului Rutier, ne-a lăsat impresia că a destructurat vreo rețea de crimă organizată sau că l-ar fi prins pe cel care a pus bomba la Arad. În realitate, anunțul acestuia reprezintă o adevărată cacealma, și asta pentru că ofițerului care exercita funcția de șef serviciu rutier îi expira oricum împuternicirea în 30 noiembrie însă, imediat după ce a văzut amploarea dată acestei glume, a solicitat din proprie inițiativă încetarea împuternicirii pentru această poziție, înainte de anunțul ministrului.

Și mai vedem dubla măsură în cazul lui Bode în condițiile în care a declarat că „a decis declanșarea cercetării prealabile” în cazul a 5 agenți menționați în pozele care au apărut în presă, în condițiile care, pentru cms. șef Christian Ciocan, după circul pe care l-a făcut în vară pentru faptul că a fost amendat, nu s-a declanșat nicio cercetare disciplinară, nu s-a aplicat nicio sancțiune și nici nu s-a reținut că a fost prejudiciată imaginea instituției.

Sindicatul EUROPOL va asigura asistența polițiștilor cercetați pentru a demonstra ridicolul situației”, se arată în comunicatul Sindicatului Europol.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a decis vineri, 26 noiembrie, încetarea împuternicirii şefului Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, Tache Mihail Ion, după ce un agent a cerut conducerii să fie recompensat cu un porc de Crăciun.


Practic, cineva a făcut o glumă cu colegii, spunându-le că există o lege care le dă dreptul să primească porc de Crăciun, iar unii au crezut și au depus cereri în acest sens.

Vizualizări: 2,099

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: