Actualitate

Minerii triști, furioși, resemnați după accidentul mortal

Minerii din Complexul Energetic Oltenia sunt triști după ce au aflat că un coleg al lor a murit la serviciu, la numai 42 de ani. Unii sunt furioși, alții sunt resemnați. Așteaptă închiderea companiei, pentru că știu că nu se vor mai îmbunătăți condițiile de muncă.

Oamenii nu cred nici în controalele anunțate de organele statului. Ministrul Burduja de la Energie a trimis corpul de control, iar Poliția și Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj fac anchete.

“Și în cazul morții soțului meu au anunțat tot felul de controale! Au trecut doi ani și nimeni nu a anunțat nimic! Probabil n-au încheiat controalele! Nu-i problemă, mai așteptăm!”, a scris Elena Camelia Stoian pe pagina de socializare.

“Burduja, fii cuminte, nu mai veni tu până la Rovinari, întreabă-l pe Virginel (Popescu) cum a procedat corpul lui de control cu accidentul din iarnă, cum care, ăla de la JILȚ!”, a scris altcineva.

CE Oltenia a explicat vag cum s-a produs accidentul mortal de la Cariera Roșia. "În timpul executiei unui program de revizie atât pe parte electrică, cât si pe parte mecanica, pe tot fluxul tehnologic, un sudor angajat al CE Oltenia care desfășura lucrări de revizie la roata port-cupe a excavatorului SRS 2000-03 a decedat”.

Iată cum au reacționat câțiva din actualii sau foștii salariați. “Eu înțeleg că promovările se fac pentru a ajuta la lichidarea mineritului, dar prețul este prea mare din păcate. Cum poți interveni la un subansamblu fără a asigura blocajul acestuia?!!!??? Halal șefi, mare păcat de bietul om. Dumnezeu să te odihnească!”, a scris Mircea Mezinca.

“Păcat și de electricianul care nu a asigurat rotorul, va avea de suportat din cauza neglijentei lui”, a comentat un electrician din companie.

“Păcat de om, mortul va fi vinovat. Or să mai fie accidente, nu se mai respectă nimic din SSM, s-au pierdut toate drepturile pe regulamentul interior. Baiatul acesta chiar știa meserie”, a scris un coleg al minerului decedat.

 

Vizualizări: 5,269

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: