Social

Cămin de bătrâni în comuna Bustuchin

Sunt tot mai mulți bătrâni singuri în România, copiii lor fiind la muncă în străinătate. Primarii încep să înființeze cămine de bătrâni, pentru a le asigura o bătrânețe liniștită.

La Bustuchin, primarul Ion Ciocea și-a propus să obțină finanțare prin PNRR pentru reabilitarea fostului sediu al carierei miniere, pe care să îl transforme în cămin pentru bătrâni. 

”Este o vorba de o clădire veche care a servit ca sediu al carierei din Bustuchin. Noi am preluat locația în urmă cu câțiva ani și vrem să-i dăm o utilitate. Ne-am gândit să facem aici un cămin pentru persoanele vârstnice și lucrăm la un proiect pentru reabilitarea clădirii prin PNRR”, a declarat Ion Ciocea.

300.000 de mii de euro este suma care poate fi accesată. Zona în care este clădirea beneficiază de toate utilitățile, iar bătrânii care vor ajunge aici pot desfășura și o serie de activități. ”Avem acolo toate utilitățile de care avem nevoie, fostul sediu este amplasat chiar lângă pădure, într-o zonă liniștită, va fi amenajat aici și un parc, se poate face și o grădină unde pot fi implicați și beneficiari în diferite activități”, a mai spus Ion Ciocea.

 

Vizualizări: 1,761

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: