Actualitate

Minerii decedați aveau 29, 38, respectiv 48 de ani

Poliţiştii au stabilit că în interiorul autoutilitarei implicate în accidentul de la Cariera Jilţ Sud, pe lângă muncitorii transportaţi, în momentul producerii evenimentului se mai aflau şi două tuburi metalice de acetilenă, a informat, marţi seara, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

Potrivit sursei citate, Secţia 3 Poliţie Rurală Motru a fost sesizată marţi cu privire la producerea unui eveniment în incinta Carierei Jilţ Sud, din localitatea Mătăsari.

La nivelul IPJ Gorj s-a constituit echipa operativă, formată din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Criminalistic, Poliţiei Municipiului Motru şi Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru, care s-a deplasat la faţa locului, pentru efectuarea de cercetări.

"Din primele cercetări efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că astăzi, în jurul orei 13,30, un bărbat, de 51 de ani, angajat al unei societăţi comerciale, în timp ce conducea o autoutilitară în incinta Carierei Jilţ, în care erau transportaţi angajaţi ai carierei miniere, a pierdut controlul autoutilitarei la trecerea peste un pod amenajat peste benzile transportoare, răsturnându-se la o diferenţă de circa 3 metri de sol. Poliţiştii au stabilit faptul că, în interiorul autoutilitarei, la momentul producerii incidentului, pe lângă muncitori, se mai aflau şi două tuburi metalice de acetilenă", au transmis reprezentanţii IPJ Gorj.

În urma evenimentului, a rezultat rănirea a nouă persoane şi decesul a trei bărbaţi, de 29, 38, respectiv 48 de ani.

Conducătorul auto a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, urmând să îi fie recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

"În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Cercetările sunt continuate de poliţişti, sub supravegherea unităţii de parchet competente, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs evenimentul", mai arată aceeaşi sursă. 

Vizualizări: 7,504

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: