Anchetă

Miner bătut și tâlhărit în timpul serviciului

Un salariat al Complexului Energetic Oltenia, care a plecat din timpul serviciului la un bar, a fost bătut de un grup de adolescenți. Fapta s-a petrecut în 2019, acum câteva zile fiind pronunțată pedeapsa în dosarul penal deschis pentru tâlhărie.

Potrivit rechizitoriului, pe 23 septembrie 2019, bărbatul, lăcătuș mecanic la EMC Jilț Sud, a fost programat schimbul II, astfel că la orele 14.30 a început serviciul, fiind repartizat la banda transportoare C2 . Pe la 18.30, fără să-și anunțe șefii, a plecat la un cafe bar. A băut acolo cu un coleg care era liber, apoi a cumpărat un pet cu bere marca Newmarkt, de 2,5 l , pe care l-a pus într-o plasă și a revenit în cafe-bar, pe care l-a părăsit în jurul orei 19.47, îndreptându-se spre locul de muncă. 

Mai mulți minori l-au văzut pe bărbat că se clatină și s-au gândit să-l jefuiască. Salariatul CEO a fost atacat pe drumul industrial care duce la carieră. Unul dintre adolescenți i-a cerut un foc, altul i-a cerut doi lei, iar când au fost refuzați, s-au pus cu pumnii și picioarele pe bărbatul care a căzut în șanțul de pe marginea drumului. “Imediat, cei trei inculpați minori au sărit asupra persoanei vătămate și au lovit-o cu pumnii și palmele în zona feței și capului, până când aceasta le-a cerut să o lase în pace, pentru că va scoate bani de pe card și li-i va da”, se arată în documentul de la instanță.

În cele din urmă, copiii au furat telefonul mobil din buzunarul salopetei, pe care l-au vândut cu 300 de lei.

Două săptămâni mai târziu, doi dintre adolescenți au mai comis o tâlhărie, într-o scară de bloc din Mătăsari, dar au fost duși la poliție chiar de concubinul mamei unuia dintre ei. Băieții și-au recunoscut faptele, pe care le-au descris în detaliu.

Interesant este că unul dintre ei a terminat între timp școala și s-a angajat electrician chiar la Jilț Sud, unde lucrează de la finalul anului trecut. Cei implicați în aceste fapte au fost condamnați la măsuri educative neprivative de libertate, sentința dată în cursul acestei luni de Judecătoria Motru fiind cu apel.

Vizualizări: 3,027

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: