Anchetă

Droguri în Gorj: 12 percheziții, 4 rețineri

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Gorj au dispus astăzi reținerea a patru inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe psihoactive.

"În cauză s-a reținut faptul că, în luna ianuarie 2023, trei dintre inculpați au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat și alte persoane, în scopul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe psihoactive. Astfel, inculpații au comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis) și substanțe cu efect psihoactiv, consumatorilor, preponderent tineri, de pe raza județului Gorj", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Au fost puse în aplicare 12 mandate de percheziție domiciliară, pe raza localităților Târgu Jiu, Timișoara, Rovinari și Bălănești fiind identificate și ridicate cantitățile de 1,6 kilograme canabis, aproximativ 210 grame produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, o substanță solidă conglomerată, de culoare albă, o substanță de culoare albă, sub formă solidă de tip bulgări, șase cântare de precizie, un număr de 5 grindere, 11 telefoane mobile, un memory-stick, o armă tip Airsoft cu două încărcătoare, mai multe carte SIM și suma de 7004 lei.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj.

Vizualizări: 2,112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: