Politică

Minciuna USR-istă nu #rezistă

Miruță lansează o minciună la prânz și o dezminte seara. Aviz "credincioșilor" care au avut timp să se uite în gura lui. Ia să-l ascultăm, zic!

“Din informațiile pe care le am, la împărțirea acestor bani între județe, județul Gorj a ieșit pe locul doi după județul Dolj, strict pentru că s-au introdus niște parametri neadevărați. Județul Gorj ar fi trebuit să fie pe primul loc, orice altceva pentru cei care se ocupă de așa ceva, dacă se validează ceea ce vă spun, este un eșec”. Asta a spus deputatul USR Gorj, Radu Miruță, miercuri, la Radio Infinit.

S-a referit la modul în care vor fi împărțiți banii din Fondul de Tranziție Justă între cele șase județe care au dreptul să îi acceseze. Gorjul va fi cel mai afectat județ, pentru că închide cariere miniere și grupuri energetice pe cărbune și ar fi profund incorect să ajungă mai mulți bani la Dolj.

Numai că, după ce a aruncat informația pe piață, Miruță a sunat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de colegul lui de partid Cristian Ghinea, și a aflat că a spus o minciună. Astfel că, spre seară, a dat o dezmințire în Pandurul. “La postul de radio am spus că, dacă se confirmă informația, este un eșec. Între timp am sunat la minister și am aflat că nu se confirmă”, a spus Miruță.

Vedeți cu câtă nonșalanță a lansat o minciună la radio și cât de lejer a întors-o câteva ore mai târziu? Dacă de fiecare dată când bate câmpii sau minte și-ar asuma... ar fi lucru mare. Din păcate, în alte situații, Miruță și alții ca el o joacă "lunga și pe-a doua", persistând în minciună, doar din disperarea de a câștiga electoral. Greșit! Deschid uși și în spate... zid! Asta le transmiteam minerilor și au înțeles. Excepție au făcut... 3-4 dintre ei, pe care îi și sfătuiesc să se apuce de politică. 

 

În fine, ne întoarcem la Miruță care a mai declarat ceva interesant și anume că de vină este Consiliul Județean Gorj, care a elaborat Planul Teritorial de Tranziție Justă pornind de la planul inițial de restructurare a CE Oltenia, cel în care rămâneau cinci grupuri, care ar fi fost respins, în loc să țină cont de planul în care rămân două grupuri la Rovinari. Pe seară, să-mi sară ochii din orbite când am citit declarația lui din Pandurul, unde Miruță spunea că Gorjul va primi cu atât mai mulți bani din Fondul de Tranziție Justă cu cât va fi mai “verde”.

Înțelegeți acum de ce liderilor USR de la Gorj, Miruță și Răducan Morega, le convine să țină de patru luni minerii și energeticienii în Piața Prefecturii? Nu pentru că îi interesează de pensiile lor sau de condițiile grele de muncă pe care le au. Nu! Îi interesează ca Gorjul să fie verde, adică fără termocentrale și cariere miniere. Da, ar ajuta câteva mii de oameni să se pensioneze mai devreme, dar ar distruge economic un județ, o regiune și ar submina siguranța energetică a României.

Asta este miza, oameni buni, Miruță a recunoscut că se dorește acel plan de restructurare în care să rămână doar două grupuri pe cărbune la Rovinari. 

Ca să își piardă independența energetică, România este amăgită cu suma de 1,95 de miliarde de euro, care va fi împărțită între șase județe: Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș. Vrea Gorjul mai mulți bani? Atunci să închidă mineritul, asta ne transmit cei de la USR. Ei, care nu sunt nimic altceva decât trompetele progresismului dictat de grupuri de interese externe. În traducere liberă: Fiți fraieri, români, vă colonizați, că doar suntem frați! 

Stingeți becul, că se doarme mai bine.

Vizualizări: 3,905

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: