Diaspora

Miliardarul care a cumpărat Pro TV, prăbușit cu elicopterul

Petr Kellner, miliardarul ceh care a cumpărat anul trecut trustul Pro TV, a murit într-un accident de elicopter. Acesta avea 56 de ani și o avere estimată la 17,5 miliarde de dolari.

Kellner, devenit patronul ProTV în octombrie 2020, după o tranzacție de 2,1 miliarde de dolari, și-a pierdut viața alături de alte patru persoane într-un accident în apropiere de ghețarul Knick din statul american Alaska.

Aceștia se aflau acolo în vacanță pentru a practica heliski, un sport ce presupune urcarea pe un munte cu un elicopter special și coborârea pe schiuri pe pârtii aflate la mare înălțime. Acest sport este renumit pentru riscurile sale, dar și pentru costul de aproximativ 15.000 de dolari de persoană, anunță New York Times. 

O singură persoană a supraviețuit accidentului și se află în stare stabilă, la spital. 

Născut în Cehoslovacia în 1964, Kellner a urmat studii economice și vindea copiatoare Ricoh după căderea regimului comunist în „revoluția de catifea” din 1989. 

Kellner apărea rar în public. Într-un interviu de acum 18 ani a descris lumea post-comunistă drept „o mare șansă, care probabil nu se va mai repeta”.

Vizualizări: 2,364

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: