Diaspora

Redenumirea unui parc din Bucureşti deranjează Rusia

Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, a anunţat că doreşte o consultare publică privind redenumirea parcului Tolbuhin, lucru care a deranjat Rusia. 

Ministrul de Externe al Rusiei speră ca autorităţile române să nu schimbe denumirea parcului, numit după Fiodor Tolbuhin, unul dintre principalii comandanţi sovietici ce au luptat contra nazismului.

"Am fost șocați de cererea Consiliului Municipal al unui sector din București de a redenumi parcul numit după mareșal Fiodor Ivanovici Tolbuhin din centrul orașului, sub pretextul că comandantul sovietic ar fi participat la "schimbarea sistemului de guvernământ" în România. Apropo, nu este prima dată când se încearcă să i se scoată numele de pe harta Capitalei. În 2017 asemenea planuri au eșuat, vă reamintesc. Este vorbă, evident, de un alt exemplu de revizionism, de o încercare lipsită de principii, întreprinsă de autorii inițiativei pentru a-și spori importanța prin luarea unei atitudini antirusești, rusofobe, astfel de abordare fiind, din păcate, populară în anumite cercuri", a declarat Maria Zaharova, ministrul de Externe al Rusiei.

Vizualizări: 1,106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: