Social

Microbuzele școlare, verificate de polițiști 

Pentru asigurarea climatului de siguranţă publică, în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, polițiștii gorjeni de la rutieră derulează în această perioadă activităţi educativ-preventive şi de verificare a autovehiculelor special destinate transportului de elevi.

 

Autovehicule de acest gen au fost reinventariate, iar polițiștii rutieri vor instrui sau reinstrui conducătorii lor cu privire la conduita preventivă pe timpul efectuării transportului.

 

”Totodată, vor fi instruiți și coordonatorii activității acestor autovehicule cu privire la respectarea destinației pentru care au fost repartizate. Reamintim că, în afara scopului expres pentru care au fost distribuite, respectiv transportul elevilor la și de la unitatea de învățământ, acestea pot transporta elevi și profesori însoțitori la activități culturale și educative extracurriculare (festivaluri, cursuri școlare, excursii, tabere de creație, etc.), nefiind permisă folosirea în alte scopuri”, conform IPJ Gorj. 

 

Polițiștii mai verifică și dacă sunt sau care este starea indicatoarelor de avertizare și informare, starea marcajelor rutiere transversale destinate traversării pietonilor și corelarea semnalizării rutiere verticale cu cea orizontală, iar, după caz, se va verifica existența și starea covoarelor antiderapante, de culoare roșie, cu inscripția „ȘCOALA”, precum și a limitatoarelor de viteză realizate/amplasate înaintea marcajului rutier transversal destinat traversării pietonilor.

Deficiențele constatate vor fi adresate administratorului drumului public, prin care se va solicita remedierea de îndată a acestora.

”În perioada 5-9 septembrie 2022, vor fi efectuate controale în trafic, care vor viza verificarea stării psihofizice a conducătorului autovehiculului, inclusiv prin testarea alcoolscop, utilizării centurilor de siguranță și respectării normelor rutiere și a legalității transporturilor”, a precizat sursa citată.

Vizualizări: 1,086

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: