Social

Microbuzele electrice pentru școlari, livrate într-o lună

Primele microbuze electrice care vor transporta elevii la școală vor fi livrate, în Gorj, în cel mult trei săptămâni. Anunțul a fost făcut de Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

 

În primă fază, e vorba de 27 de microbuze electrice care vor fi livrate în localitățile care au solicitat astfel de mijloace pentru transportul copiilor. Întâietate au localitățile unde actualele microbuze școlare sunt vechi, au multe drumuri de făcut, mulți kilometri de parcurs pe zi și sunt mulți copii în localitate.

 

Consiliul Județean a reușit să semneze două contracte pentru livrarea microbuzelor. E vorba, în total, de 38 de microbuze electrice. “E vorba de 38 de microbuze școlare electrice. E vorba de două proiecte 100% nerambursabile. Consiliul Județean nu contribuie cu niciun leu. Pentru primul proiect, finanțat prin PNRR, e contractul semnat. Avem un contract pentru 27 microbuze care în maxim trei săptămâni vor fi livrate unităților școlare din UAT-urile care sunt eligibile. UAT-urile s-au angajat că până în august 2024, să instaleze stația de încărcare, să asigure mentenanța și să desemneze șoferul. În al doilea contract, sunt 11 microbuze care vor fi cumpărate prin AFM”, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

 

Primăriile nu vor aștepta noul an școlar să le pună în funcțiune. Le pot scoate pe traseu imediat ce le vor primi mai ales dacă au deja stații de încărcare.

 

Cosmin Popescu promite să facă demersuri pentru ca astfel de microbuze să ajungă în toate localitățile din județul Gorj.

Vizualizări: 583

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: