Politică

Mesajul deputatului Miruță pentru ministrul Burduja: Terminați cu mizeria

"Terminați cu mizeria asta!" E mesajul deputatului Radu Miruță pentru ministrul Energiei, Sebastian Burduja, după ce s-a decis continuarea selecției directorilor pentru Complexul Energetic Oltenia, cu aceeași firmă cu care au semnat contractul fix doi dintre cei trei directori selectați.

 

Firma a fost aleasă prin încredințare directă. Nu s-a încercat, spune deputatul Radu Miruță, să se ceară ofertă unei alte firme "măcar de ochii lumii". 

 

"Domnule ministru Burduja, terminați cu mizeria asta! Organizați o licitație serioasă prin care sa fie desemnată concurențial o firma specializata pentru selecția membrilor directoratului CE Oltenia, dați mesaj in piață sa încurajați specialiștii adevărați sa se înscrie la selecție, oferiți garanții ca selecția se face pe bune si lăsați CEO-ul asta sa mai supraviețuiască si fără polititruci!”, transmite parlamentarul. 

 

Miruță mai atrage atenția că nu se respectă legea și pentru că lista scurtă ar trebui să aibă cel puțin două nume pentru fiecare post. Or, după așa-zisa selecție, s-au selectat trei persoane pentru cinci posturi, câte sunt în Directorat. “Si fiindcă sunteți mai obsedați sa va puneți politrucii in CEO decât va interesează de binele acestei companii, ați sărit si respectarea legii. Conform art. 2, alin. 20 din legea 187/2023, lista scurta de candidați trebuie sa cuprindă minim 2 persoane pentru fiecare funcție. Adică pentru cele 5 posturi de directori, lista scurta generată de firma dumneavoastră ar fi trebuit sa conțină minim 10 persoane. Dumneavoastră ați generat o lista scurta cu 3 nume pentru 5 posturi, sa fiti sigur ca cei pe care ii sustineti politic prind scaunul, fie ca merita, fie ca nu", mai transmite Miruță.

 

Vizualizări: 2,447

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: