Social

Medici din Gorj, decorați de președintele Klaus Iohannis 

Medicii Tatiana Grecu și Luminița Manea din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu au primit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler de la președintele României, Klaus Iohannis. Distincția le-a fost oferită chiar de Ziua Sănătății, cei doi medici lucrând în secțiile Covid.

Ceremonia prin care medicii gorjeni au primit aceste distincții a avut loc joi, 7 aprilie, de Ziua Mondiale a Sănătății, la Palatul Cotroceni. Tatiana Grecu, este medicul coordonator al Compartimentului ATI COVID, iar Luminița Manea este medicul șef al Secției Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. 

„Este o zi specială, cu rezonanță deosebită pentru profesia mea de medic în specialitatea boli infecțioase. Sunt onorată de acordarea acestei distincții care mă va obliga să fiu în continuare un medic dăruit profesiei sale, care pune în centrul preocupărilor pacientul și sănătatea acestuia. Recunoștința și mulțumirile mele se îndreaptă către colectivul secției de boli infecțioase, către colegii medici și cadrele medicale medii de la alte secții ale Spitalului Județean Târgu-Jiu, dar și către personalul medical încadrat pe perioada de alertă”, a spus medicul șef Luminița Manea.

În această zi importantă pentru cariera lor, medicii gorjeni nu și-au uitat colegii alături de care au trudit în perioada pandemiei. „Această distincție este pentru fiecare persoană din echipa medicală ATI, care a ales să vină și să rămână alături de mine pe parcursul celor doi ani foarte grei de pandemie, punându-și în pericol sănătatea și viața! Le mulțumesc tuturor, medici, medici rezidenți, asistente, psihologi, kinetoterapeuți și personalului auxiliar pentru sacrificiul, curajul și empatia de care au dat dovadă!”, a transmis medical Tatiana Grecu.

Medicii au fost felicitați de conducerea unității spitalicești. 

Vizualizări: 3,521

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: