Ultima oră

Medici acuzați că au semnat în alb certificatele de deces

Un medic, un îmbălsămător de la o firmă de pompe funebre și doi intermediari au fost reținuți într-un dosar de fals material în înscrisuri oficiale și fals intelectual în formă continuată și abuz în serviciu al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 al Capitalei.

„Din cercetări, a reieșit faptul că mai multe persoane, ce au calitatea de medici, ar fi întocmit parțial certificate constatatoare a decesului, în scopul obținerii unor sume de bani, care ar fi fost completate ulterior de către intermediari și reprezentantul unei societăți comerciale, cu domeniu de activitate îmbălsămare”, a transmis Poliția Capitalei.

Potrivit unor surse din Poliție, trei medici de familie ștampilau și semnau în alb cerificatele constatatoare de deces, iar ulterior alte persoane, intermediari sau reprezentantul firmei de pompe funebre, completau certificarele respective.

Astfel ar fi fost întocmite 1.245 certificate medicale de constatate a decesului, în care au fost trecute mențiuni privind cauzele decesului, ora și locul în care acesta a avut loc, fără ca medicii de familie să se deplaseze la domiciliul decedaților pentru examinarea cadavrului.

„În urma activităților desfășurate, 4 persoane au fost reținute, urmând a fi prezentate magistraților cu propunere legală”, a transmis Poliția Capitalei.

 

Vizualizări: 1,144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: