Actualitate

Medic legist: „Au rămas fără oxigen. Nu mai puteau fi salvați”

Minerii decedați prin asfixie nu mai puteau fi salvați chiar dacă s-ar fi intervenit mai rapid la locul accidentului de la Jilț, a explicat medicul legist care a efectuat autopsiile celor trei mineri.

Autopsia celor trei mineri decedați în accidentul de la Cariera Jilț Sud a fost finalizată și, conform medicului legist de la morga SJU Târgu Jiu care a efectuat personal autopsia, cauza morții pentru toți cei trei este Asfixia.

Nimeni nu știe exact câți oameni erau în mașina respectivă pentru că au fost numărați numai cei găsiți la fața locului, dar o parte dintre ei, care nu au avut răni și au ieșit primii, au plecat pe propriile picioare. Inițial s-a spus că erau 25 de persoane dar la venirea medicilor și poliției au fost declarați 16.

În ceea ce privește minerii decedați, aceștia au fost scoși ultimii din mașină în timp ce majoritatea celor care nu au avut răni au ieșit singuri. Medicul care a efectuat autopsia a explicat de ce aceștia nu mai puteau fi salvați după ce au rămas fără oxigen câteva minute și nu au mai putut respira: „Au fost trei victime iar cauza morții, pentru toți trei, a fost axfisia. Unul dintre ei a murit axfisiat prin limitarea mișcărilor respiratorii, probabil obiectele și oamenii din jurul lui l-au axfisiat și nu a mai putut să respire. Iar la ceilalți doi s-a suprapus și aspirarea din stomac de lichid alimentar pe calea respiratorie care a dus la axfisiere și deces. Doar primul dintre ei avea o fractură de stern care este un traumatism toracic ce i-a limitat respirația. Ceilalți nu aveau fracturi, ci s-au înecat în urma unei compresiuni, în învălmășeala aceea de acolo. A fost doar un traumatism abdominal dar nu au avut rupte membre, coaste sau coloana. Nu au mai avut oxigen două-trei minute și nu mai puteau fi salvați. Nu cred că mai puteau fi salvați, pentru că erau foarte mulți și până au ieșit cei vii, ei nu mai puteau fi salvați”.

Accidentul soldat cu decesul a trei persoane şi rănirea altor zece a avut loc marţi, în perimetrul Carierei Jilţ Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

 

Vizualizări: 5,325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: