Actualitate

Bankwatch se oftică pe extinderea Carierei Pinoasa

Guvernul a aprobat zilele trecute o hotărâre de guvern care permite defrișarea a 106 hectare în vederea extinderii unei cariere miniere din Gorj.

Bineînțeles, așa-zișii ecologiști de la Bankwatch s-au ofticat. „Extinderea minei Timișeni-Pinoasa din județul Gorj la o capacitate de 8.000.000 de tone de lignit pe an nu numai că mărește emisiile de CO2, ci mai înseamnă și că peste 100 de hectare de pădure vor fi șterse de pe suprafața pământului”, a transmis Alexandra Doroftei, activistă pe problematica cărbunelui la Bankwatch Romania.

Ce ar trebui să știe acești tineri care nu văd nuanțele de gri este că acțiunile făcute de ei de-a lungul anilor, care au blocat fronturile de lucru, sunt cauze ale exploatării haotice din ultimii ani, a imposibilității respectării tehnologiei de lucru, ceea ce a generat o mulțime de probleme privind siguranța la locul de muncă.

Poate că ei se cred salvatori, dar priviți din alte unghiuri, sunt de fapt distrugători. Nu doar de cariere miniere, de locuri de muncă, ci și de capacități energetice care garantau cândva siguranța energetică a țării.


 

Vizualizări: 1,759

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: