Actualitate

Directoratul CEO, completat cu doi membri

Supraveghetorii Complexului Energetic Oltenia au votat miercuri doi membri noi în Directoratul companiei.

Este vorba despre Cosmin Trufelea, care vine din poziția de director al Carierei Roșia și are susținerea președintelui PNL Gorj, Ion Iordache, dar și de Ion Bălășoiu, director tehnic al Diviziei Miniere, susținut de PSD.

În acest moment sunt ocupate patru locuri din cinci în directorat, celelalte două revenind lui Daniel Burlan și Marius Negru.

CE Oltenia funcționează de la finalul anului trecut cu doar doi oameni în Directorat, deși era nevoie de minimum trei pentru cvorum.

actualizare: "Având în vedere tragedia de la Jilţ Sud, în care 3 persoane au decedat, iar alte 10 au fost rănite, Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia a completat Directoratul societăţii cu membri noi pentru a putea lua măsuri imediate de sprijin pentru familiile greu încercate de pierderea suferită. Astfel, începând cu data de 19 ianuarie, în Directoratul Societăţii Complexul Energetic Oltenia au fost numiţi, pentru o perioadă de 4 luni, domnii Trufelea Constantin Cosmin şi Bălăşoiu Ion care, împreună cu preşedintele Directoratului, Daniel Burlan, şi Marius Negru, membru în Directorat, vor continua actul de management al companiei", au precizat reprezentanţii CE Oltenia.

Constantin Cosmin Trufelea, care a ocupat până în prezent poziţia de şef la Unitatea Minieră de Carieră Roşia Peşteana, are o vechime de peste 25 de ani în minerit, cunoaşte în detaliu toate problemele cu care se confruntă carierele miniere şi are soluţii pentru rezolvarea lor. Şi-a început activitatea în anul 1998 ca inginer electromecanic la Cariera Roşia, ulterior fiind promovat adjunct şef sector, şef sector şi director de carieră.

Ion Bălăşoiu a ocupat poziţia de director tehnic al Sucursalei Miniere, având o vechime de 27 de ani în sistem şi este, de asemenea, unul dintre specialiştii din minerit care îşi va aduce aportul în activitatea societăţii, se afirmă în comunicatul menţionat.

Aceeaşi sursă precizează că familiile persoanelor decedate vor fi sprijinite cu sumele de bani prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă şi, ulterior, la cerere, membri ai acestora vor putea fi angajaţi în cadrul societăţii. De asemenea, vor fi sprijiniţi şi ceilalţi colegi care se află internaţi în spitalele la care au fost transportaţi imediat după producerea tragediei.

Vizualizări: 1,442

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: