Actualitate

O demisie și două demiteri după tragedia de la Jilț Sud

Șefii din cadrul Complexului Energetic Oltenia care răspund direct de activitatea Carierei Jilţ Sud și-au pierdut funcțiile. Este vorba de directorul Sucursalei Miniere, Florentin Gheorghescu, de șeful UMC Jilț, Doru Dancău, și de șeful Carierei Jilț Sud, Sorin Grecu.

„În urma evenimentului care a avut loc în data de 17.01.2023, la Cariera Jilț Sud, Directoratul CE Oltenia a luat act de demisia domnului Gheorghescu Florentin din funcția de Director al Sucursalei Miniere și a decis numirea domnului Paraschivu Ion în această funcție. Domnul Paraschivu Ion a deținut anterior funcția de director Direcția Tehnică, director Direcția Producție și director adj. mecanic în cadrul Sucursalei Miniere, desfășurându-și activitatea în cadrul sectorului minier începând din anul 1990.

De asemenea, Directoratul CE Oltenia a decis schimbarea din funcția de șef UMC Jilț a domnului Dancău Doru și numirea domnului Vulpe Viorel pe această funcție, precum și schimbarea din funcția de șef al Carierei Jilț Sud a domnului Grecu Sorin și numirea în această funcție a domnului Turtoi Tiberiu.

Domnul Vulpe Viorel a deținut funcția de inginer șef Producție la Sucursala Minieră și, anterior, șef Unitate Minieră Jilț Nord, iar domnul Turtoi Tiberiu a deținut funcția de șef schimb Sector”, a informat CE Oltenia.

Corpul de control al Ministerului Energiei va ajunge în perioada următoare la CE Oltenia, pentru a vedea în ce măsură sunt respectate normele de securitate în muncă.

Trei persoane au murit şi alte zece au fost transportate la spital în urma accidentului produs marţi, în cariera Jilţ Sud.

 

Vizualizări: 4,169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: