Social

Investiție de un milion de euro: un pod și 3,5 km de asfalt

Investiție costisitoare în comuna Stoina. Nu mai puțin de un milion de euro este valoare unui proiect care urmează să fie finalizat. Actualul primar recunoaște că atât proiectul cu pricina, cât și alte care au fost finalizate în anul 2023, au fost inițiate de fostele conduceri ale administrației locale, însă, el a reușit să le ducă la bun sfârșit.

Reabilitarea drumurilor sătești și comunale, dar și construirea unui pod peste râul Amaradia s-au făcut cu bani de la stat. 

„Trebuia să închidem un proiect de reabilitare drumuri sătești și comunale, dar mai așteptăm ultima dispoziție a proiectantului. Suntem cu lucrarea finalizată. Am închis un proiect pe AFIR, care era tot pe reabilitare drumuri sătești și comunale. Proiectul inițial a fost de 12,5 km, un proiect obținut anterior, pe mandatele foștilor primari, pe care eu l-am dus la bun sfârșit. Nu vreau să-mi asum proiecte pe care nu le-am accesat eu, dar le-am dat continuitate. Este inclus un pod peste râul Amaradia și am făcut un metraj mai scurt, dar tot a fost o investiție destul de constisitoare, de aproximativ un milion de euro”, a declarat primarul comunei Stoina, Laurențiu Anghel.

Acesta a mai declarat că încă are societăți pe care nu le-a plătit pentru lucrăile pe care le-au realizat, de vină fiind ordonanța austerității. Totuși, primarul este convins că toată lumea trebuie să înțeleagă perioada dificilă pe care o traversează țara noastră. 

„Sfârșiul de an nu aduce cheltuieli foarte mari și nu cred că a afectat prea mult investițiile din administrația publică locală. Singura problemă, ar fi anumite societăți care au efectuat lucrări și așteaptă banii, nu le putem plăti din cauza ordonanței, dar cred că toată lumea a înțeles că este în interesul național să scădem acel deficit și nu cred că este o supărare să se aștepte o lună au două pentru o factură, care nici nu are o valoare foarte mare”, a mai declarat primarul Laurențiu Anghel.

Vizualizări: 989

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: