Social

Medic: A crescut numărul urgențelor digestive

Alimentația de proastă calitate și administrarea de medicamente după ureche sunt printre cauzele care au dus în ultima vreme la o creștere a numărului de afecțiuni digestive.

Secția de Gastroenterologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu este condusă de doctorul Vasile Mălăiuș, medic primar Gastroenterologie și medic primar Medicină Internă, care are o experiență profesională de 27 de ani la Spitalul Județean, plus anii petrecuți în Capitală. 

„Cele mai frecvente afecțiuni sunt hemoragiile digestive, anemii severe, ciroze hepatice, pancreatite acute, colici abdominale. De asemenea, avem multe enterocolite acute din cauza antibioticelor prescrise anti-Covid. Am avut și pacienți care au abuzat de antibiotice și nu le prescrisese niciun medic tratamentul, nu avem foarte mulți, dar avem. În general, pacienții noștri au peste 40 de ani, dar am avut și tineri de 23 de ani cu ciroză decompensată, sau de 30 de ani”, a spus medicul șef Vasile Mălăiuș.

În opinia doctorului Mălăiuș, alimentația necorespunzătoare, abuzurile de alcool sau de medicamente sunt printre principalele cauze ale afecțiunilor digestive. 

Secția are în dotare aparatură performantă, precum videoendoscop, videocolonoscop, ecograf Doppler etc, dar și acces la computerul tomograful și RMN-ul unității medicale.

Vizualizări: 1,062

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: