Eveniment

Măsura care i-a revoltat pe șoferi

Șoferii nu agreează măsura anunțată recent de IPJ Dolj, privind limitarea vitezei pe DN 6 Ișalnița-Filiași la 50 de kilometri/oră. „Pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și ținând cont de riscurile de producere a accidentelor grave de circulație identificate, vă informăm că pe DN 6 Ișalnița – Filiași, s-a dispus măsura reducerii vitezei de deplasare, de la 70 km/h la 50 km/h, în localitate”, este anunțul autorităților.

Iată câteva reacții ale șoferilor nemulțumiți. “După ce că faci o oră ca să traversezi Filiașul, mai vin și cu limita de 50. Măcar închideți-l de tot, drumul, ca să știm să ocolim pe Calafat!”, a scris cineva.

“Drum european cu limita de 50 km, numai în România se poate asa ceva”, este un alt comentariu.

Mai mulți șoferi cred că măsura este luată ca să poată fi date mai multe amenzi. 

“Aș face o coloană de mașini personale ale celor ce dispun aceste masuri, sa vad cum merg ei cu a 3-a treapta de viteza cu 50km/h!? Accidentele rutiere sunt produsul unor cumuli de factori incepand de la scolarizarea soferilor, examenul de obtinere a permisului, starea tehnica a autovehiculelor, infrastructura rutiera, lipsa alternativelor rutiere (autostrada) si a alternativelor de transport feroviar spre exemplu, neplata amenzilor, s.a. m.d. În stil pur romanesc, reducem viteza....!”, a comentat un conducător auto.

“Urmează să închidă și o bandă de circulație să poată locuitorii din zonă să parcheze, atunci circulăm pe una. Oricum la 50km/h nu avem nevoie de două!”, este o altă părere.

Desigur, au fost și susținători ai ideii, care spun că orice măsură este bună, dacă scade numărul accidentelor.

 

Vizualizări: 1,196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: