Social

Masa caldă în școli. Primar: Este un lucru extraodinar!

Vești bune pentru sute de copii din județul Gorj! Ei vor primi câte o masă caldă pe zi. Condiția este una singură: să meargă la școală! Programul prin care elevii primesc acest ajutor binevenit se numește „Masă sănătoasă în școli” și va funcționa la nivel național.

 

În județul Gorj, 18 școli au fost cuprinse în acest proiect. Este vorba despre unitățile școlare din localitățile Baia de Fier, Turburea, Tismana, Târgu Jiu, Rovinari, Bumbești Pițic, Peștișani, Scoarța, Polovragi, Țânțăreni, Văgiulești, Roșia de Amaradia, Crasna, Telești, Logrești, Dănciulești și Lihulești. 

Primarii văd cu ochi buni această inițiativă, mai ales că măsura are drept scop principal încurajarea copiilor să vină la cursuri și reducerea abandonului școlar. În comuna Tutburea, de exemplu, aproximativ 500 de copii vor beneficia de Programul „Masă sănătoasă în școli”.

„Este un lucru extraordinar, acest program. Noi o să le oferim copiilor, în continuare și cornul, iaurtul și câte un fruct, printr-un alt program, sprijinit de Consiliul Județean Gorj. Marți intenționăm să facem o ședință de Consiliu Local, să propunem rectificarea bugetului, iar după aceea o să-i dăm drumul. Ne-au fost acordate aproximativ 10 miliarde de lei vechi. Pe lângă masa caldă pe care o să le-o oferim, m-am gândit că pot să meargă și la sala de sport sau să își facă temele pentru a doua zi. Dascălii sunt plătiți 8 ore pe zi și trebuie să se aplece și asupra acestei probleme”, a declarat Ion Bîrcă, primarul comunei Turburea.

Vizualizări: 1,037

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: