Social

S-a dărâmat peretele unei cule care e în reabilitare

A căzut un perete al Culei Glogovenilor. Deși nu părea foarte degradată clădirea, muncitorii care lucrează la reabilitarea culei s-au trezit că s-a dărâmat cu totul un perete din cărămidă. Nu ar fi avut fundație și e motivul pentru care a căzut zidul.

 

O expertiză va stabili cum va fi reconstruit. „Lucrările au început la acoperiș. Lucrează Dorel acolo și s-a prăbușit peretele. Hal de specialiști”, se arată în sesizarea venită pe adresa redacției Sabotorii.

 

Primarul din Glogova a anunțat că se așteaptă o expertiză care să vină cu cea mai bună soluție și că peretele care a căzut nu avea fundație. Rămâne de văzut dacă a fost o eroare a firmei constructoare mai ales că monumentul istoric nu era foarte degradat când au început lucrările.

 

O firmă din Maramureș se ocupă de lucrările de la Cula Glogovenilor care e în șantier de câteva luni. Până acum, a fost refăcut acoperișul.

 

Aceeași firmă, Rustic din Baia Mare, va reabilita și Cula Cioabă-Chintescu din satul Șiacu, Slivilești. Valoarea acestei investiții este de 2,5 milioane de lei. Acolo muncitorii vor fi nevoiți să fie mult mai atenți pentru că vorbim de un conac mult mai degradat decât Cula Glogovenilor. Ultimele expertize au arătat că, în caz de cutremur, cula de la Șiacu riscă să se facă una cu pământul.

Vizualizări: 630

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: