Social

Verificări în școlile din Gorj. " Începem cu cei care au fost codași"

Rezultatele slabe de la simularea pentru Evaluarea Națională au determinat controale în unitățile de învățământ din județul Gorj. Marcela Mrejeru, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, a anunțat că vor fi făcute verificări în toate școlile și că se va începe cu unitățile din coada listei.

 

Matematica le-a pus cele mai mari probleme elevilor din Gorj, spune Mrejeru: “Nu sunt mulțumită de rezultate. Cele mai slabe sunt la Matematică. Ne-a tras mult în jos. E un rezultat care a fost destul de rău la nivel național la Matematică. Nici la Română nu e extraordinar. Totuși, sunt peste 73% cei care au luat note peste 5. La matematică, în jur de 50%”.

 

Toate școlile trebuie să facă acum planuri pentru pregătire suplimentară astfel încât rezultatele de la simulare să nu se repete în vară.

 

Mai mult, Mrejeru anunță controale în toate școlile și va începe cu acelea unde copiii au avut rezultate foarte slabe. „Sunt multe probleme pe care trebuie să le gestionăm. Copiii mai au timp să se pregătească. Noi am avut ședința cu directorii. Le-am solicitat un plan de măsuri pentru pregătirile remediale ce trebuie să se realizeze în fiecare unitate școlară. Am elaborat un astfel de plan astfel încât inspectorii de Română, Matematică vor face verificări. Începem cu cei care au fost codași. Intrăm la clase, facem asistență la clasă, monitorizăm această activitate. Este extrem de important ca, în vară, rezultatele să fie mult mai bune decât cele de la Simulare. Cu siguranță, vom avea peste 60%, însă e nevoie de activitate din partea tuturor. Profesorii să facă aceste pregătiri suplimentare, copiii să participe, părinții să-i monitorizeze”, a mai spus Marcela Mrejeru, într-o emisiune la Radio Accent.

Școli cu promovabilitate zero

Au fost și școli unde au susținut simularea doar unul sau doi copii. În Bengești Ciocadia, de exemplu, un singur elev a fost în sală și nu a luat medii de trecere. În Cernădia, au fost doi elevi și, la fel, promovabilitatea a fost zero.

La Școala „Voievod Litovoi”, din Târgu Jiu, din 18 copii prezenți niciunul nu a luat peste 5 la simulare.

Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, din Târgu Jiu, este singura unitate de învățământ din județul Gorj unde toți elevii care au susținut simularea Evaluării Naționale au luat notă de trecere. Din 27 de elevi, 27 au luat note de trecere. Pe locul doi, după afișarea rezultatelor la simulare, este Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”. Are 98% promovabilitate. Au fost 98 de copii prezenți. 96 au obținut medii peste cinci. Din nou, un rezultat foarte bun a înregistrat Colegiul Național „George Coșbuc”, din Motru: 94%. Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu” are 92%.

Per total, la nivelul județului Gorj, au susținut simularea examenului de Evaluare Națională peste 2.600 de elevi. 1.610 au luat medii de trecere și vorbim de o rată de promovare de 60%.

Vizualizări: 1,865

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: