Eveniment

Mărturii impresionante ale celor care au găsit băiețelul în pădure

Sute, dacă nu chiar peste o mie de oameni au fost duminică seara în comuna gorjeană Bălești, pentru a căuta copilul de doar patru anișori, plecat de acasă. Radu este băiatul cel mic al familiei și era acasă cu frații și tatăl, un bărbat care are grijă de copii atât cât poate, pentru că este aproape nevăzător. 

Era trecut de 6 și jumătate seara, când tatăl și-a dat seama că Radu nu mai e prin curte și a alertat autoritățile. Băiatul plecase cu câinele și a fost găsit cinci ore mai târziu, la șase kilometri distanță, la marginea unei păduri. Nu era foarte speriat, deși se întunecase și în jur erau tot felul de tufe și mărăcini care îl împiedicau să înainteze. Câinele i-a fost tot timpul aproape și nu a fugit în pădure decât când a auzit larma făcută de salvatorii care se apropiau.

A fost o atmosferă impresionantă, să vezi atâția oameni mobilizați, din toate structurile posibile. Nu a contat că un polițist era de la Rutieră, altul de la Crimă Organizată sau de la Ordine Publică. Îi vedeai pe toți, cu șefi cu tot, prin pădure, la pas, strigând numele băiatului. Jandarmeria, ISU, Ambulanța, Primăria Bălești, Ocolul Silvic, peste tot a fost o mobilizare exemplară. 

Plus sute de oameni din Bălești și din localitățile învecinate, zeci de mașini de off road, astfel că, deși noapte, localitatea a fost cercetată pas cu pas.

În cele din urmă, pe la 23.30, copilul a fost găsit de o echipă formată din un polițist, un pădurar și un voluntar. “Putea să mai înainteze dacă nu îl găseam. Era lângă câine, încă nu se lăsase frigul. Nu s-a speriat, a răspuns când am strigat la el. A zis mami, și am strigat și noi tati, mami, până am ajuns lângă el”, a povestit Daniel Diaconu, pădurar la Ocolul Silvic Târgu Jiu.

“Am simțit o ușurare, o bucurie, vă dați seama”, a spus polițistul care l-a dus șase kilometri în brațe pe copil, până la ambulanță. “Copilul era bine, conștient, nu era foarte speriat, nu l-am văzut rănit, speriat”, a mai spus Mădălin Cinteză, care crede că a contat foarte mult faptul că a stat câinele lângă el tot timpul.

Entuziasm, asta s-a simțit în aer la sfârșitul acțiunii de căutare, semn că oamenii au nevoie să facă împreună lucruri care contează. Felicitări tuturor care s-au implicat!

Vizualizări: 9,174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: