Diaspora

Marea Britanie, plasată de România în „zona roșie”. Britanicii s-au vaccinat pe capete!

Marea Britanie intră în categoria țărilor din „zona roșie”. Astfel, toate persoanele care sosesc din Marea Britanie în România, cu excepția celor vaccinate, intră în carantină de 14 zile. Măsura se aplică de la 1 iunie.

Lista țărilor cu risc epidemiologic, elaborată în urmă cu două zile, a fost actualizată sâmbătă prin plasarea Marii Britanii din „zona galbenă” în „zona roșie”. Măsura este motivată de creșterea numărului de infecții în Marea Britanie cu tulpina depistată inițial în India, o variantă a coronavirusului considerată mult mai contagioasă.

Interesant este că peste trei sferturi din populația adultă din Marea Britanie a fost vaccinată și totuși Covidul zburdă, pe motiv că ar fi vorba de tulpina indiană.

De precizat că persoanele care intră în carantină își pot face un test PCR, iar dacă acesta iese negativ, pot ieși din carantină după 10 zile. 

Totodată, autoritățile au stabilit sâmbătă condiții pentru strănii care vin în România din state terţe, indiferent de lista pe care sunt incluse ţările respective. Astfel, pentru cetățenii străini și apatrizi care sosesc în România se instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile, indiferent de zona în care este încadrată țara din care sosesc, însă sunt prevăzute anumite excepții.

Vizualizări: 1,416

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: