Diaspora

Șofer ucis cu sabia. “Migranţii blochează camioane pe autostrăzi”

Un șofer român de TIR a fost ucis cu sabia într-o parcare din Franța, sub ochii soției sale, iar cazul acestuia a stârnit un val de revoltă în rândul transportatorilor. 

Mihai Spătaru avea 39 de ani și era șofer de TIR. În noaptea de sâmbătă spre duminică, el se afla într-o parcare de pe autostrada N28 din Franţa, împreună cu soţia sa. La un moment dat, i-a spus soţiei că merge la toaletă, iar înainte va verifica încărcătura. Când a ajuns în spatele camionului, a fost atacat cu sabia de un bărbat care îi fura din încărcătura mașinii. A fost înjunghiat de două ori, iar agresorul a fugit. 

Cazul a fost semnalat de Le Figaro și a provocat revoltă în rândul colegilor șoferului.

Reprezentanţii APTE 2002 Arad (Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa 2002), organizaţie care are aproximativ 850 de firme de transport membre, cu peste 7.000 de camioane, au declarat miercuri că "şoferii nu mai sunt în siguranţă pe drumurile din Franţa sau în parcări" din cauza grupurilor de hoţi sau de migranţi care vor să ia mărfurile din remorci sau să se ascundă în acestea.

“Înainte erau doar grupuri de hoţi organizate, acum migranţii blochează pe autostrăzi sau drumuri principale camioane. Din păcate, poliţiştii de acolo nu fac decât să îi verifice pe şoferii români şi să îi amendeze, dar nu le oferă protecţie în faţa acestor atacuri. (...) Câţi trebuie să moară înainte să se ia măsuri? Înţelegem că migranţii sunt o problemă în Europa, ei sunt responsabili de atacuri şi în alte ţări, dar ca în Franţa nu e niciunde", a afirmat vicepreşedintele APTE 2002, Miron Sporea.

Transportatorii români au început să comunice foarte mult prin grupuri de WhatsApp, pentru a se informa reciproc despre incidentele în care sunt implicaţi şi zonele pe care trebuie să le evite în anumite moment.

 

Vizualizări: 2,183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: