Politică

Maioreanu cere continuarea investițiilor în sistemul energetic

Andrei Maioreanu cere continuarea investițiilor în sectorul energetic din România. Social democratul este de părere că doar așa România își poate păstra independența energetică. De asemenea, prin aceste investiții se poate asigura continuitatea aprovizionării consumatorilor.

„România are nevoie de investiții substanțiale în sectorul energetic în următorii ani, în primul rând pentru a asigura continuitatea în aprovizionare a consumatorilor, dar și pentru a participa la tranziția energetică globală și a se număra pintre beneficiarii procesului complex de transformare a sectorului energetic în spiritul dezvoltării durabile.

România are un scor al riscului de securitate energetică superior mediei OCDE și mai bun decât al vecinilor săi.Contextul internațional actual al piețelor de energie este marcat de volatilitate, iar evoluția tehnologiilor poate avea efecte disruptive pe piețele de energie.

În acest context, există premisele ca, prin dezvoltarea sectorului energetic, ținând cont de disponibilitatea resurselor și de stabilitatea dată de maturitatea tehnologiilor tradiționale, România să își consolideze statutul de furnizor regional de securitate energetică”, spune Maioreanu.

Vizualizări: 1,775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: