Politică

România dă două miliarde de euro... pe submarine

Românii nu mai au după ce bea apă, dar România cumpără submarine cu un miliard de euro bucata.

România vrea să achiziționeze submarine, iar MApN a cerut aprobarea Parlamentului pentru a iniția procedurile pentru un astfel de program.

Într-o decizie a birourilor reunite ale Parlamentului, consultată de HotNews.ro, se discută despre aprobarea programului de înzestrare „Submarin împotriva amenințărilor de suprafață și subacvatice”.

Un contract de achiziție atribuit prin negociere, fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare (art. 102 lit. e) din OUG nr. 114/2011), de către o autoritate contractantă din Ministerul Apărării Naționale operatorului economic Naval Group. Obiectul – două nave tip submarin, din clasa Scorpene, torpile și contramăsuri, suport logistic initial, mentenanță și echipamente de testare, echipamente criptografice și cu regim special, asistență de specialitate, serviciul de instruire a personalului la toate niveluri necesare, implicit folosirea în luptă, echipamente de instruire, precum și baze de date specifice. Valoarea estimată – 2.000.000.000 euro (fără TVA).

Programul vizează două nave submarine de la francezii de la Naval Group, aceeași companie cu care MApN nu a fost în stare nici până azi să semneze contractul pentru corvete atribuit încă din 2019.

Vizualizări: 918

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: