Social

Lucrări la pâraie din Gorj de teama inundațiilor

Au fost demarate lucrări de decolmatare pe două dintre pâraiele importante din județul Gorj, de către Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj.

Apele Române Jiu au anunțat că se execută lucrări de decolmatare pe pâraiele Sohodol și Șușița.

Decolmatarea pârâului Sohodol se realizează la Arcani. Au loc și lucrări de reparații curente la regularizarea râului Șușița, în localitatea Ursați. 

Apele Române anunță că acestea fac parte din lucrările specifice de gospodărire a apelor prevăzute în Planul Tehnic al acestui an și că scopul principal al lucrărilor îl reprezintă stoparea fenomenul de eroziune a malurilor, punerea în siguranță a proprietăților riverane cursului de apă, asigurarea secțiunii optime de scurgere la ape mari și diminuarea efectelor negative asupra mediului.

„Se realizează decolmatarea pe o lungime de 0,6 km în albia minoră a pârâului Sohodol și pe o lungime de 150 ml apărare de mal din anrocamente piatră brută, în localitatea Stroiești, comuna Arcani și pe 0.45 km în albia minoră a râului Șușița la Ursați, municipiul Târgu Jiu, județul Gorj. Sunt folosite utilajele din dotarea Apele Române Jiu Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj: motofierăstrău, 2 buldozere, 2 excavatoare și 4 autobasculante”, a comunicat Apele Române Jiu.

 

Vizualizări: 805

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: