Social

Temperatură de 45 de grade înregistrată în Gorj

După ce în iarnă s-a înregistrat în Gorj cea mai mare temperatură a lunii ianuarie, județul rămâne și acum unul al recordurilor, joi fiind înregistrate la Padeș temperaturi de 45 de grade.

În județul Gorj a fost înregistrată joi una din cele mai ridicate valori de temperatură din țară, fiind consemnate 45 de grade Celsius la stația meteo din comuna Padeș, din zona submontană a Gorjului.

Doar la Herculane s-a mai ajuns ieri la această temperatură resimțită, restul maximelor fiind de 44 sau 43 de grade în zona de sud și vest a țării.

Temperaturile mari vor continua și în zilele următoare. ANM a emis avertizare de cod galben de val de căldură și disconfort termic ridicat, în intervalul 13 – 16 iulie.

Vineri, sâmbătă și duminică canicula va persista îndeosebi în regiunile sudice. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade. Nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime de 18-24 de grade.

ANM mai anunță că valul de căldură va persista și săptămâna viitoare.

 

Vizualizări: 1,084

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: