Politică

Lovitură dură pentru producătorii de energie. Decizia guvernului!

Guvernul vrea să instituie vineri prin Ordonanță de Urgență un mecanism de achiziție centralizată de energie electrică, menit să limiteze veniturile obținute de producătorii de energie electrică. Achizitor unic va fi OPCOM, iar prețul de vânzare va fi de 450 lei/MWh.


Actul normativ are drept scop instituirea unor măsuri temporare, de natură să limiteze veniturile obținute de producătorii de energie electrică, prin introducerea unui mecanism de achiziție centralizată de energie electrică.

Reglementarea este valabilă pentru producătorii ale căror capacităţi de producere totalizează o putere instalată mai mare sau egală cu 10 MW, cu excepția producătorilor de energie electrică din surse regenerabile de energie.

OPCOM organizează o procedura anuală de achiziție, în luna decembrie a anului precedent anului de aplicare, pe baza datelor validate transmise de către ANRE și câte o procedură de achiziție lunară, care are ca scop suplimentarea cantităților de energie electrică vândute/cumpărate, lunar în cadrul procedurii anuale.

Cantitățile de energie electrică anuale și lunare rezultate în urma mecanismului de achiziție centralizată constituie obligații ferme ale participanților la piață cărora li se aplică prevederile actului normativ.

Vizualizări: 1,202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: