Politică

Legea decarbonizării, votată pentru două miliarde de euro

Deputatul Mihai Weber susține că PSD va iniția o lege prin care ministrul Energiei să fie obligat să meargă la Bruxelles, pentru a renegocia termenele de închidere a grupurilor energetice pe cărbune din PNRR, preluate și în ordonanța decarbonizării.

Weber susține că România risca să piardă o tranșă din PNRR de peste 2 miliarde de euro, dacă deputații nu ar fi votat legea de închidere a mineritului. “Zilele trecute, Comisia Europeană a spus foarte clar că nu există niciun fel de solicitare de rediscutare din partea Ministerului Energiei. Deci, neexistând niciun fel de solicitare, niciun fel de act oficial emis în urma unor discuții, Comisia Europeană avea doar acel plan prevăzut în PNRR, cu toate acele termene făcute inițial. Dacă nu se aproba acea lege pe 8 noiembrie, riscam să nu luăm peste 2 miliarde de euro, care vin în România pentru toate zonele economice”, a precizat deputatul.

Parlamentarul de Gorj explică de ce a lipsit de la vot. “Eu nu am vrut să particip la acest vot, pentru că știu cât m-am implicat pentru ca acea ordonanță, în forma inițială, să se modifice, astfel încât și, după anul 2032, să existe viitor.Eu nu am votat această lege și nici colegul meu Claudiu Manta, dar ceilalți colegi au votat-o. Această lege s-a dat pentru ca România să nu piardă acea tranșă de bani care trebuie și este obligatoriu să vină”, a spus președintele PSD Gorj.

Legea a fost votată cu o largă majoritate, pe repede înainte, trecând prin trei comisii și plen în câteva zeci de minute.

Vizualizări: 2,141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: