Actualitate

Lider de sindicat: “Ați văzut ce mafie e la selecția directorilor”

E revoltă mare în rândul salariaților din zona Jilț Nord, din Complexul Energetic Oltenia. Compania întârzie cu trimiterea documentelor pentru exproprieri și excavatoarele mai pot lucra cel mult o lună dacă nu se deblochează lucrurile. Minerii amenință cu greva foamei la fereastra lui Dan Iulius Plaveti care oricum „nu știe cu ce se mănâncă mineritul”, spun oamenii din producție.

 

Marius Berca, sindicalist la EMC Jilț, a descris selecția Directoratului drept o mafie. E selectat cine plătește, dar nu cu bani din propriul buzunar, ci din bani publici, de pe spinarea minerilor: “Ați văzut ce mafie e la selecția Directoratului. Tu, firmă, vii, îți dau niște bani, dar faci preselecție cu noi, dar noi semnăm pentru bani. Ca la Eurovision”.

 

Mai mult, Berca a dezvăluit altă situație de bezna minții. Directorașii nu sunt în stare să trimită la Guvern documente pentru exproprieri pentru zona Jilț Nord și excavatoarele riscă să se blocheze pentru că nu mai au front de lucru.

 

Salariații avertizează că vor face protest la poarta lui Plaveti dacă nu se vor grăbi lucrurile. „Ne sabotează cei de la Investiții. Blochează documentația pentru jilț Nord care trebuie să ajungă la București, să dea hotărâre de Guvern pentru exproprieri. Suntem blocați aproape definitiv cu excavatoarele. Nepăsarea lor e ceva... Așa e când te conduce un director general care nu știe cu ce se mănâncă mineritul. Se ocupă doar cu închiderea. Am fost la toți parlamentarii de Gorj. Ar vrea să ne ajute, dar ne tăiem creanga de sub picioare singuri. Sectorul de Investiții nu dă drumul la documentație să se ducă la București mai repede. Am ajuns să ne rugăm să facă acea documentație. Sunt niște case cu litigiu la Jilț Nord. Mai avem o lună, nu mai mult. Suntem blocați pe cărbune în zonă. E un scop al companiei să fim închiși mai repede. Trebuie hotărâre de Guvern, dar domnii de la Investiții ne blochează. Ne ducem în greva foamei la Târgu Jiu dacă nu își fac treaba. E o documentație pe viață și pe moarte pentru carieră. Se urmărește doar închiderea. Sunt oameni plătiți cu banii noștri, prin munca noastră”, a mai spus Berca într-o emisiune la Tele 3.

 

În prezent, mai spune acesta, excavatoarele rămân în aer într-o lună: „Mai funcționează patru sau cinci excavatoare. Două le vom opri definitiv peste o lună. Nu mai putem avansa cu ele”.

Vizualizări: 1,193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: