Actualitate

Alte dosare de pensionare respinse la Termocentrala Rovinari 

Câteva categorii de salariați tot nu au fost prinse în Legea Pensiilor și sunt angajați din Complexul Oltenia care deși lucrează în condiții grele nu se pot pensiona anticipat. Recent, pompierii și liftierii de la Termocentrala Rovinari au aflat că nu se încadrează în prevederile legii și nu se pot pensiona. 

 

Asta în timp ce deja trei oameni care au ieșit deja la pensie au fost notificați de Casa de Pensii Gorj că le-a fost anulată decizia după nouă luni în care au primit pensie. Oamenii sunt disperați și vor să dea în judecată instituția mai ales că li se cer și banii înapoi deși nu e ca si când ei au băgat mâna în buzunarul funcționarilor statului și și-au luat banii. Ci niște funcționari le-au aprobat dosarul de pensie, i-a scos la pensie și după nouă luni, oamenii au fost anunțați că trebuie să se întoarcă în câmpul muncii. Unul dintre cei care au primit astfel de scrisori a făcut atac de cord când a citit și a ajuns la spital.

 

Sindicalistul Jan Popescu spune că meseriile nu sunt recunoscute de Casa de Pensii ca fiind în condiții speciale deși acestea sunt trecute în contractele de muncă: "Situația e neplăcută. Noi i-am încadrat în condiții speciale și pe ei, și pe ceilalți 90% de salariați în prima tranșă. Azi, Casa de Pensii nu recunoaște anumite meserii chiar dacă contractul de muncă stipulează activitățile care sunt încadrate în condiții speciale".

 

O altă situație a fost scoasă în evidență de sindicalist. O liftieră de la Termocentrala Rovinari nu se poate pensiona pentru că deși a lucrat în condiții dificile, cei de la Casa de Pensii i-au cerut dovezi că transportă materiale, și nu oameni cu liftul.

 

"Am fost la Casa de Pensii cu o colegă care lucrează în activitatea de reparații de 32 de ani. Atelierul a fost tot timpul prins în activitatea de reparații. Are meserie de liftier. Dar nu e lift de persoane, nu suntem hotel, nu avem lift de persoane. Noi avem lift de materiale. I-au respins dosarul. Nu s-a aprobat pentru că nu a reieșit ce transportă liftul de la Termocentrala Rovinari. Ne trebuie un document că liftul e de materiale. Nu se plimbă nimeni cu liftul că nu suntem la Hotel Ramada din București", a mai spus Jan Popescu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,776

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: