Eveniment

Juristul unei primării, prins cu mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia au reținut pentru 24 de ore un consilier juridic din Primăria Lupeni.

Constantin Pavăl, consilier juridic principal în cadrul Compartimentului Juridic al primăriei municipiului Lupeni, județul Hunedoara, este acuzat de comiterea infracțiunii de luare de mită.

 
"În perioada octombrie – noiembrie 2022, inculpatul Pavăl Constantin ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 50.000 de euro pentru a-l „ajuta” să concesioneze o suprafață de teren de 160 mp, aflată în proprietatea Primăriei municipiului Lupeni. Anterior, inculpatul fusese desemnat printr-o dispoziție a primarului să facă parte din comisia de negociere directă ce avea ca obiect concesionarea terenului respectiv", a transmis DNA.

După mai multe negocieri, suma finală care i-ar fi fost remisă inculpatului Pavăl Constantin ar fi fost de 7.000 de euro, plătibilă într-o singură tranșă.

De menționat este faptul că, după primirea banilor, „problema” omului de afaceri ar fi fost rezolvată în doar o zi și jumătate, respectiv pe data de 03 noiembrie 2022.

 
Pavăl Constantin  va fi prezentat astăzi Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Vizualizări: 1,235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: