Eveniment

Luat la bătaie în urma unei tamponări în trafic 

Un gorjean din Mătăsari a fost condamnat la o amendă penală de 1800 de lei, după ce a agresat un șofer, în urma unui eveniment rutier. 

Fapta a avut loc în 10 septembrie 2021, seara. Bărbatul agresat le-a spus anchetatorilor că, în timp ce conducea autoturismul marca Audi pe drumul județean, pe raza comunei Dragotești, a fost implicat într-un accident de circulaţie, în sensul că mașina pe care o conducea a fost lovită în partea din spate de un alt autoturism marca WV Passat. 

”După producerea acestui accident de circulaţie, partea civilă a coborât din autoturism şi s-a deplasat în spatele acestuia pentru a vedea ce avarii au fost cauzate autoturismului. Imediat din autoturismul său, a coborât şi inculpatul, care a început să adreseze cuvinte şi expresii jignitoare părţii civile, după care a început să o lovească cu pumnii la nivelul feţei şi a pieptului. Pentru a scăpa de agresiunea exercitată de inculpat, partea civilă s-a refugiat în autoturismul său şi a apelat telefonic organele de poliţie prin SNUAU 112”, se arată în hotărârea Judecătoriei Motru. 

La faţa locului a sosit un echipaj de poliţie, iar toate persoanele prezente au fost conduse la sediul Postului de Poliţie Mătăsari. În urma loviturilor primite, bărbatul agresat a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale.

S-a constituit parte civilă cu suma de 15.000 lei daune morale și 8.000 lei daune materiale. Agresorul și-a recunoscut fapta, dar a spus că nu înţelege să achite despăgubirile civile aşa cum au fost solicitate de partea civilă.

”Având în vedere că pentru soluţionarea laturii civile este necesară administrarea de probe suplimentare, iar latura penală a cauzei va fi soluţionată în procedura simplificată, în baza art. 26 alin. 1 C. proc. pen. se va dispune disjungerea acţiunii civile cu constituirea unui nou dosar ce va fi repartizat manual la acelaşi complet de judecat”, mai scrie în documentul de la instanță.

Pe lângă amenda penală, agresorul a fost obligat de magistrați la plata sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. 

Hotărârea pronunțată în 8 decembrie de Judecătoria Motru nu este însă definitivă și poate fi contestată.

 

Vizualizări: 1,326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: