Actualitate

Judecătorii anunță încetarea protestului

Adunarea Generală a Judecătorilor de la Tribunalul Gorj a votat astăzi, în unanimitate, încetarea protestului și reluarea activității,  începând cu data de 04 septembrie 2023.

“Încetarea protestului adoptat de Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Gorj prin Hotărârea nr. 3 din data de 20 iunie 2023 și reluarea activității începând cu data de 04 septembrie 2023,  în funcție de soluția legislativă referitoare la pensiile de serviciu și statutul magistraților ce urmează a fi adoptată urmând a fi convocată o nouă Adunare Generală”, se arată în hotărâre.

Judecătorii au dorit să atragă atenția, printre altele, cu privire la faptul că există o criză de personal în instanțele de judecată. “Instanțele sunt depopulate, în prezent peste 1.200 de posturi de judecător fiind vacante, unele dintre instanțe desfășurându-și activitatea la cote de avarie, cu mai puţin de jumătate din personal. Surplusul de dosare este gestionat prin eforturi suplimentare de către judecătorii care încă sunt în activitate. Consecințele suprasolicitării şi aglomerării cu dosare, ce se soldează cu creșterea termenelor de soluționare a cauzelor şi cu scăderea calității actului de justiție, vor fi, în final, suportate de cetățenii români.

Desconsiderarea justiției, negocierea acesteia la masa politică, șubrezirea vădită a statutului magistraților au condus la plecări masive din sistem, corelate cu scăderea interesului pentru accederea în profesie și a exigențelor selecției candidaților la concursurile de admitere în magistratură”, a fost parte din motivarea protestului.

 

Vizualizări: 1,125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: