Social

Jandarmi gorjeni, înaintați în grad 

Doi ofițeri și 15 subofițeri din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj au fost înaintați în grad, în cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri, 1 aprilie, la sediul unității. 

Prezentarea ordinelor de înaintare în gradul următor înaintea expirării stagiului minim şi a recompenselor acordate personalului unităţii a făcut parte din activitatea omagială dedicată Zilei Jandarmeriei Române, marcată anual în data de 3 aprilie. 

Cu același prilej, Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj a organizat o serie de activități. Este vorba de Ziua Veteranilor unității, prin care cei mai vârstnici foști jandarmi gorjeni vor primi vizita unei delegații care le va înmâna materiale omagiale specifice oamenilor de Arme. De asemenea, au avut loc concursuri sportive cu specific militar, sub denumirea ,,Cupa Jandarmeriei Române”, la Tir sportiv și Traseu tehnico-aplicativ, competiții organizate la nivel interinstituțional și la nivelul structurilor unității.

Tot de Ziua Jandarmeriei Române a fost realizată broșura ”File de istorie din Jandarmeria Gorjeană”, un pliant cu repere istorice ale armei, stegulețe și insigne promoționale. Joi, jandarmii au desfășurat o activitate de informare la Școala Gimnazială Stănești. Astfel, elevii au fost informați despre prevenirea și combaterea violenței în școli. 

 

Vizualizări: 1,275

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: