Social

ISU Gorj: Copaci doborâți de furtună. Bărbat surprins de viitură

Pompierii din Gorj au intervenit, în cursul nopţii de joi spre vineri, în 19 situaţii de urgenţă generate de copaci căzuţi pe carosabil în mai multe localităţi din judeţ, dar şi pentru salvarea unei persoane şi a mai multor animale surprinse de o viitură la Baia de Fier.

În urma avertizărilor meteorologice de averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină emise de Administrația Națională de Meteorologie, ISU Gorj a transmis prin intermediul RO-Alert mesaje de avertizare cetățenilor din zonele vizate.

„Urmare a manifestării fenomenelor meteo, instituția noastră a fost solicitată să intervină pentru gestionarea a 19 situații de urgență generate de copaci căzuți pe carosabil în localitățile Cîlnic, Ciuperceni, Mătăsari, Fărcășești, Glogova, Padeș, Rovinari, Bîlteni, Licurici, Hurezani, Motru și Polovragi, precum și 2 situații de urgență generate de copaci căzuți care au afectat locuințe în localitățile Țicleni și Fărcășești”, a transmis ISU Gorj.

S-a intervenit cu mijloacele tehnice din dotare, în cel mai scurt timp, pentru degajarea copacilor și reluarea traficului în condiții normale și de siguranță.

În jurul orei 22:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru salvarea unei persoane și a mai multor animale surprinse de viitură pe raza localității Baia de Fier.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale de capacitate mare, o autospecială de teren, o ambarcațiune și un echipaj SMURD din cadrul ISU Gorj.

S-a intervenit pentru salvarea persoanei de sex masculin în vârstă de 38 de ani și a animalelor cu ajutorul cordițelor de salvare. Aproximativ 40 de ovine au fost salvate.

Totodată, în mai multe localități au fost semnalate întreruperi ale alimentării cu energie electrică. „Dispeceratul nostru a luat legătura cu reprezentanții furnizorului de energie care a trimis echipaje de intervenție pentru remedierea defecțiunilor apărute”, a transmis ISU Gorj.

Vizualizări: 821

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: